Perubatan dan kesihatan di kalangan orang Melayu - Azizan Haji Baharuddin.; Universiti Malaya. (Akademi Pengajian Melayu, 1993)
Health and traditional medicine of Malay; collection of articles.
Includes bibliographical references.
Asas dan falsafah perubatan Melayu / Hashim Awang AR -- Pengaruh Andalusia dalam doktrin perubatan Melayu / Hairuddin Harun -- Women and health / Roziah Omar -- Dengue fever in Southeast Asia / Rebecca Fanany, RS -- Sistem perubatan Melayu tradisional / Noor Azlan Mohd. Noor -- Penjualan ubat tradisional kakilima di Kuala Lumpur / Mohd. Razali Agus dan Mohd. Taib Hj. Dora -- Penggunaan rokok di kalangan orang Melayu / Hussain Habil -- Integrasi di antara perubatan tradisional dan moden / Azizan Baharuddin.
Health and traditional medicine of Malay; collection of articles.
In Malay, with two articles in English.
Keywords: Public health / Malaysia.; Medical care / Malaysia.; Health / Malaysia.; Traditional medicine / Malaysia.